(0)

Om företaget

En rostig bil & viljor av stål

Så börjar historien om Plåt på Österlen. Året är 2007. Tim Nilsson och hans pappa Bo Mårtensson startar ett plåtslageri i Tomelilla. En liten enskild firma med några få kunder. Men Tim och Bo tror på sin idé och är villiga att jobba hårt för den. De kavlar upp skjortärmarna och kör. Ja, de kör… runt i en rostig skåpbil och servar sina kunder som då kan räknas på en av de fyra händerna. Men det är inte alltid ”det sitter i lacken”. Grabbarna visar snart hela trakten var ”plåtskåpet ska stå”.

Gamla traditioner & modernt hantverk

Det anrika och traditionella hantverket lyfts till en ny nivå. Till något modernt och attraktivt. Tim och Bo skräddarsyr lösningar i sin verkstad, monterar ute hos kunden och ler. Ja, för hemligheten sitter i helheten – att vara lika duktig på att ta hand om människor som om plåt. Och kundstocken växer… Precis som företaget. 2011 blir den enskilda firman ett aktiebolag. 2015 öppnas en filial i Ystad och maskinparken i Tomelilla dubbleras. Den rostiga bilen är ersatt, men stålviljorna finns kvar.

Från fönsterbleck till hela takbyten

Det känns i luften när något är äkta. Trots att Plåt på Österlen AB idag, med sina 15 anställda och 10 miljoner i omsättning är sydöstra Skånes största plåtslageri, så är de inte större än att de har tid för en kopp kaffe hos Elsa, när de bytt hennes fönsterbleck. Men de är heller inte mindre än att de kan förse de största kommunbyggnaderna med hela takbyten. De gamla klassiska plåtsaxarna och tängerna kommer alltid utgöra en viktig del av jobbet hos Plåt på Österlen, precis som de supermoderna maskinparkerna som är i ständig utveckling. Det vi helt enkelt lägger till minnena, är den rostiga bilen och ”valsandet” på nätterna, för att händerna var för få…